restauratie

Restauratie betekent het weer in oorspronkelijke toestand terugbrengen van het instrument, met het doel de oorspronkelijke klankkwaliteiten weer in volle luister te herstellen.

Wij staan op het standpunt dat, indien mogelijk, het behouden van materialen beter is dan vernieuwen. Slechts die onderdelen die versleten zijn zullen worden vervangen. In de praktijk gaat het dan om materialen als vilt en leer, en onderdelen zoals hamerkoppen en snaren en stempennen.

Een gescheurde zangbodem zullen wij nooit vervangen, maar repareren (spieën en op spanning brengen). Hierdoor blijft het oorspronkelijke klankkarakter van het instrument behouden.

Bij een dergelijke complete restauratie maken wij gebruik van onze hypermoderne klimaatkamer, en moderne lijmen en lakken. Hiermee zorgen wij ervoor dat het instrument uitstekend bestand is tegen toekomstige klimaatextremen.

Ook het meubel van uw piano of vleugel kan door ons weer in oude luister hersteld worden. Van het herstellen van kleine beschadigingen tot het geheel opnieuw politoeren of spuiten: alles is mogelijk.

Alle werkzaamheden worden door onze eigen vakmensen uitgevoerd en gegarandeerd.
Koot’s Pianohandel is een erkend leerbedrijf voor de opleiding pianotechniek.

Wij komen graag bij u langs om u geheel vrijblijvend advies te geven of om een offerte uit te brengen. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier, of bellen met 023-5314501

In onze werkplaats zit muziek!