werkplaats

In onze werkplaats worden alle mogelijke soorten onderhoud, reparaties en restauraties aan piano’s en vleugels uitgevoerd door uitsluitend vakmensen. Ook voor herstelwerkzaamheden aan het meubel, of het geheel opnieuw politoeren of spuiten van uw instrument bent u bij ons aan het juiste adres.
Koot’s Pianohandel is een erkend leerbedrijf voor de opleiding pianotechniek.

Het is zeer belangrijk om een piano of vleugel niet alleen regelmatig (minimaal twee keer per jaar) te laten stemmen, maar ook om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren. Dat zal de levensduur van het instrument aanmerkelijk vergroten.

Als het klankbeeld van een piano of vleugel te veel achteruit is gegaan (bijvoorbeeld door oxydatie van de snaren, scheuren in de zangbodem of een versleten stemblok), is het instrument toe aan een restauratie.

ambacht

Koot beschikt over een werkplaats waar nog alle pianotechnische ambachten worden beheerst en door eigen vakmensen worden uitgevoerd. Meer dan een eeuw kennis en kunde die wij aanwenden om elk instrument weer in zijn volle, oorspronkelijke glorie te herstellen.

moderne technieken


Om dit doel te verwezenlijken maken wij echter ook gebruik van de modernste technieken. Zo beschikt onze werkplaats over een hypermoderne klimaatkamer, en worden moderne lijmen en lakken toegepast. Dit alles om een zo lang mogelijke levensduur van de door ons gerestaureerde instrumenten te waarborgen.

Op alle reparaties en restauraties geven wij volledige garantie.

Voor een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier of bellen naar 023-5314501.